Victor Flatau - Golfproffs

Amatör Karriär 

2007 spelade jag min första internationella tävling, vilket var en landskamp mot Englands pojklandslag. Därefter har det blivit några tävlingar varje år utanför Sveriges gränser. För det mesta bar det av till de britiska öarna. Där spelas årligen The Amateur Championship som är en av de största amatörtävlingarna i världen. Själv har jag spelat den tävlingen tre gånger på banor som Muirfield, Formby och Hillside. 2011 blev jag delad fyra i slagspelet av 280 deltagare. Två av tre gånger har jag varit bland de 64 främst och gått vidare till matchspelet.
 
2007 fick jag ett wildcard till en Challenge Tour på Waxholm GK, vilket gav mig nya erfarenheter. Året därpå fick jag en ny chans att spela en Challenge Tour, denna gång på Hills GK. Efter att ha återhämtat mig från en bedrövlig första runda på 80 slag, gick jag ut andra dagen och tangerade det dåvarande banrekordet med en runda på 67 slag. Till slut blev det en delad 28e plats. Under samma år kvalade jag in till Scandinavian SAS Masters på Arlandastad GK. En svag första runda på 76 slag och en runda på 70 slag dagen därpå resulterade i att det bara blev två tävlingsrundor. Det var en ny och annorlunda upplevelse att stå och putta bredvid Martin Kaymer och slå bollar vid Rory McIlroy, vilket gjorde det till lärorika dagar och en upplevelse att minnas.
 
Mitt sista år som junior var 2010 och det året spelades J-SM slag på Vasatorp GK. Inför sista dagen hade jag en ledning på sju slag och när tävlingen var slut stod jag som segrare. 2011 var mitt sista år som amatör och det blev till slut ett tjugotal internationella amatörtävlingar. Nu är den tiden över och ett nytt kapitel ska börja skrivas som professionell golfspelare.
 
Vinster som amatör
2010JSM slag
2009Bohusbanken Masters Final
2007GSI Open
2007Skandia Tour Elit
2006Varberg Open
2006Bohusbanken Junior Tour Final
2004Bankboken Tour Regional


Sponsra en golfspelare

Webb från Devello Om cookies